Huysuz Dogi’nin Masalı

 


Bir varmış bir yokmuş. Evvel zaman içinde kalbur saman içinde denizin derinlerinde yaşayan bir yunus balığı varmış. Bu yunus balığının adı Dogi’ymiş. Dogi denizde ki hiç bir deniz canlısı ile anlaşamaz hep tek başına yüzermiş. Bu duruma üzülse de kimseye yalnız olduğunu söyleyemezmiş.

Günlerden bir gün Dogi tek başına yüzerken, diğer yunusların ve küçük balıkların hep birlikte yüzdüğünü görmüş. Onların nasıl bu kadar mutlu olduğunu düşünmeye başlamış. Bu durum Dogi yi çok üzse de yinede kendisinden ödün vermiyor kimseyle konuşmuyormuş. Dogi sessiz sessiz yüzerken yunuslardan birinin kuyruğu Dogi’ye değmiş. Dogi birden bağırmaya başlamış. “Biraz daha dikkatli olsanıza” diye söylenmiş. Bunun üzerine diğer yunus “Özür dilerim Dogi oyun oynarken yanlışlıkla çarptım” “Sen de bizimle oynamak ister misin?” diye sormuş. Dogi oyun teklifini duyunca çok şaşırmış. O onlara kötü davransa da onlar Dogi’ye kötü davranmıyor aksine oyunlarına davet ediyormuş. Dogi “Hayır” diyerek evine doğru yüzmüş. Ertesi gün tekrardan yüzerken dün rastladığı yunus balığına rastlamış. Yunus balığı “Merhaba Dogi. Nasılsın?” diye sormuş. Dogi “İyiyim” deyip yüzmeye devam etmiş. Yunus balığı pes etmemiş “Arkadaşların yanına gidiyorum, sende gelmek ister misin?” diye tekrardan sormuş. Dogi bir an duraklamış “Neden bu kadar iyisin?”. Yunus balığı “Bu iyilik değil, senin yalnız kalmanı istemiyorum, hem beraber daha çok eğlenebiliriz” demiş. Dogi şaşkınlığını gizleyememiş “Ben size bu kadar surat asarken sizin benimle konuşmak istemeniz, beni aranıza almaya çalışmanız çok güzel, teşekkür ederim” demiş.

Yunus balığı Dogi’ye sarılarak “Herkesin bir şansa ihtiyacı var Dogi, birlikten kuvvet doğar” demiş. Dogi arkadaşının söylediklerine çok sevinmiş. Sevilmenin çok güzel bir şey olduğunu düşünmüş. O günden sonra Dogi herkese gülümsemeye, selam vermeye başlamış. Hatta bir çok da arkadaşı olmuş. Masal da burada bitmiş.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Tavşan Masalı

Tembel Karınca Masalı

Dinlemeden Yargılayan Balıkların Masalı